loading

18.03.2016/Bucuresti „Careul de Asi”

Gala „Careul de asi” pe care ProTv o va transmite sub genericul “Noaptea Campionilor” se anunta ca una dintre cele mai atractive  reuniuni pugilistice organizate in Romania dupa Revolutie datorita  valorii majoritatii boxerilor profesionisti care vor urca in ringul  instalat in Circul „Globus” din Capitala.

 „Bombardierul” Viorel Simion va incrucisa manusile cu Alexander Miskirtchian pentru titlul IBF intercontinental vacant la categoria pana. La 30 de ani Miskirtchian, nascut la Tbilisi (Georgia), dar stabilit in Belgia unde si-a facut si debutul la profesionisti, nu este un pugilist oarecare. In 2011 a devenit campion european dupa ce l-a invins pe francezul  Sofiane Takoucht, iar in 2014 s-a batut in Macao pentru titlul mondial  IBF cu detinatorul centurii cu diamante la acea data, Evgeny  Gradovich, un rus stabilit in California, pierzand la puncte  intalnirea!!! Intre timp centura a ajuns la englezul Lee Selby, singurul pugilist care l-a invins, la puncte, pe Simion dupa o disputa foarte stransa.

Cine va invinge pe 18 martie in disputa Simion – Miskirtchian va putea in viitor sa emita pretentii la un meci cu Selby. Asadar, iata ce miza importanta are main event-ul galei!

Greul Bogdan Dinu, neinvins in 14 intalniri, nu va avea misiune usoara in fata lui Marino Goles. supranumit „Bestia din Croatia”!  Ex-iugoslavul, la 35 de ani, e un pugilist cu experienta, foarte dur, cu 25 de meciuri disputate, 20 de victorii dintre care 18 obtinute inainte de limita!!! A boxat in multe tari europene (Franta, Germania, Scotia, Elvetia), asadar e obisnuit cu meciurile sustinute „in deplasare”. E primul meci din 2016 pentru Goles, dupa ce anul trecut a disputat 7 meciuri!!!

Nici Cristi „Hammer” Ciocan nu va avea ca adversar oarecare! Britanicul Michael Sprott are 41 de ani, dar in cele 67(!!!) de  meciuri sustinute a avut ca adversari nume „grele” ale categoriei grea: Danny Williams, Ruslan Chagaev, Audley  Harrison , Kubrat Pulev,  Alexander Ustinov.  Dupa ce in august anul  trecut, la Galati, Ciocan s-a intrebuintat serios ca sa treaca de  Sherman Williams(43 de ani),  Insulele Bermude, foarte rezistent la  lovituri, acum va avea in fata un alt veteran „greu de ucis”!

In gala vor evolua si doi tineri pugilisti de viitor, ambii in varsta  de 22 de ani, canadianul David Theroux (categoria superusoara, 9  victorii, 1 infrangere) si suedezul Adrian Granat, 24 de ani  care este neinvins in 11 intalniri.

Trei tineri romani la inceput de drum in boxul profesionist vor urca si ei in ring: Daniel Buciuc, Daniel Badulescu si Eronim Aradoaie.  Daca vor avea evolutii convingatoare si vor fructifica sansa de a fi prezenti intr-o gala de un asemenea calibru, vor fi „selectionati” si  pentru urmatoarele reuniuni.

Cezar Juratoni va disputa de-abia al patrulea meci din cariera, dupa trei victorii, in compania greului ungur Farkas Gabor. Cezar s-a antrenat din greu la Campulung Muscel cu Mircea  Simon care are numai cuvinte de lauda la adresa sa. Iar Simon stie ce vorbeste, fiind, in general, zgarcit cu laudele… Sa nu uitam ca lui  Mircea i-au lipsit doar 27 de secunde pentru a-l invinge la Montreal  in 1976 pe celebrul Teofilo Stevenson in finala olimpica a categoriei  grea, dupa care a trecut la profesionism in SUA disputand 14  meciuri (12 victorii, 2 meciuri egale!).  Dupa ce  s-a intors in tara, a  devenit un tehnician respectat, fiind, in acelasi timp, un adevarat  filozof al nobilei arte…Prezenta in sala a lui Mircea Simon, cu un  trecut de aur si la amatori si la profesionisti, e un alt punct de  atractie al galei din 18 martie!

Gale King Promotion

Cezar JuratoniDaniel BuciucEronim ArădoaieGala "Careul de asiSala Sporturilor “Romeo Iamandi”Viorel SimionVladimir TereshkinWBA Continental